Dnia 19 października uczniowie klasy 7 w ramach zajęć z biologii o tematyce „Witaminy i składniki odżywcze” wybrali się w podróż po zdrowie i przygotowali sałatkę owocową. Przed przystąpieniem do pracy, przypomniane zostały zasady zdrowego odżywiania oraz zasady higieny. Po umyciu rąk i owoców, uczniowie przystąpili do obierania i krojenia produktów. Po przyrządzeniu sałatki siódmoklasiści z wielkim apetytem rozpoczęli degustację. Wszystkim bardzo smakowało – z pewnością dlatego, że została zrobiona własnoręcznie. Uczniowie mają dużą wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Wiedzą, że aby być zdrowym należy m. in. spożywać dużo warzyw i owoców, gdyż są one źródłem wielu witamin. Wszyscy zgodzili się, że taki smaczny posiłek to doskonała propozycja na codzienny, zdrowy podwieczorek. Zajęcia sprawiły uczniom dużo radości, a po sałatce zostało tylko wspomnienie🙂🍇🍈🍉🍊🍋🍌🍍🍓🍒🍑🍐🍏🍎🥭🥝